Autocombi naar Eindhoven

Net als voorgaande jaren slaagt Eindhoven er ook dit seizoen niet in om bezoekende supporters normaal te ontvangen. AZ-supporters die PSV-AZ (zondag 2 september 14:30 uur) willen bezoeken zijn wederom gedwongen tot de autocombi met omwissel bij De Lucht. Ook zijn er slechts 240 kaarten beschikbaar voor de autocombi, de rest moet met de bus. In de oase van leegte die Strijp S is heeft PSV slechts 80 parkeerplaatsen kunnen vinden voor uitsupporters, waardoor er ook minimaal 3 mensen in één auto moeten zitten. Daarnaast is het ‘uitdrukkelijk verboden op de openbare weg alcoholhoudende dranken te nuttigen’. Vorig jaar waren AZ-supporters die een biertje dronken voor de politie aanleiding om eens lekker te gaan meppen, waarmee cru genoeg de autocombi van dit jaar weer wordt ‘gerechtvaardigd’.

Supporters die nog niet murw gebeukt zijn door de regeltjes en/of de Eindhovense politie kunnen een poging wagen deze toch wel belangrijke wedstrijd te bezoeken. Kaarten voor de auto kosten maar liefst 28 euro, weer twee euro meer dan vorig jaar. Waarschijnlijk omdat het uitvak op zo’n prestigieuze locatie in het stadion is gepositioneerd. Omwisselen bij De Lucht (A2, ter hoogte van Den Bosch) is tussen 12:30 en 13:00 uur. Kaarten voor de bus kosten 30 (leden) of 35 euro (niet-leden SV).

Als er vóór aanstaande maandag 20 augustus meer dan 800 kaarten zijn verkocht krijgt AZ nog 400 extra kaarten. Anders zijn er maximaal 800 kaarten beschikbaar voor deze wedstrijd.

Geplaatst op in Combibeleid Reageer