Autocombi naar Eindhoven

Na een voor dit seizoen absurd lange periode van maar liefst drie weken staat op zondag 29 november weer eens een uitwedstrijd op het programma. AZ reist die dag naar Eindhoven voor het duel met PSV dat om 16:45 uur begint. Eindhoven houdt ondanks overleg met Victoria helaas vast aan een autocombi met omwisselen bij De Lucht, maar gelukkig was de club wel te overtuigen om 40% korting te geven op de kaarten. In plaats van 29 euro kost een kaartje voor de auto dus 18,50 euro. De prijs is inmiddels aangepast door AZ, maar wie nog 29 euro heeft betaald kan het verschil uiteraard terugkrijgen.

De autocombi betekent dat er tussen 15:00 en 15:30 uur omgewisseld moet worden bij parkeerplaats De Lucht langs de A2. Hoewel PSV-AZ in eerste instantie vrij vervoer zou zijn en de politie hier uiteindelijk ook wel aan wilde, hield de gemeente een versoepeling tegen. Dit op basis van enkele verhalen in het landelijke voetbalvolgsysteem (vvs) over eerdere uitwedstrijden van AZ. Met gevoel voor overdrijving en talloze feitelijke onjuistheden heeft de lokale politie van onder meer Mechelen en Doetinchem een beeld geschetst dat weinig met de realiteit te maken heeft, maar er wel voor zorgt dat we nu met restricties te maken krijgen.

AZ meldt dat er met drie man per auto gereisd moet worden, maar gezien de verwachte animo is dit niet nodig. Je kunt dus ook alleen of met twee man richting Brabant. Met de combibus van de SV naar Eindhoven kan ook. Dit kost 29 (leden) of 34 euro (niet-leden SV). De bussen vertrekken om 13:45 uur vanaf het stadion.

Geplaatst op in Combibeleid Reageer