Auto en biertje bij doordeweekse derby

AZ doet het de laatste jaren helemaal niet slecht in doordeweekse uitwedstrijden in Amsterdamse buitenwijken en daarom is het niet eens beroerd dat de KNVB de competitiewedstrijd tegen het kerkhof van duurverkochte AZ-spelers op donderdag 5 februari om 20:45 uur heeft geprogrammeerd. Bovendien is de vervoersregeling voor de Noord-Hollandse derby na protesten van Supportersbeweging Victoria Alkmaar omgezet van een buscombi naar een autocombi, waardoor je gewoon met de eigen bolide vol gekoelde dranken af kan reizen. En ook niet onbelangrijk: in het uitvak wordt bier geschonken!

In tegenstelling tot de gemaakte afspraken in het vooroverleg waar Victoria bij aanwezig was legde Amsterdam nog wel even een beperking van 50 parkeerplaatsen op. Om deze zo goed mogelijk te benutten dien je met minimaal drie personen per auto af te reizen. De kaarten zijn dan ook alleen per 3, 4 of 5 te koop. Wie met meer personen in één auto of minibusje afreist kan bijvoorbeeld 4+5 kaarten kopen. Een los kaartje kost 18,50 euro. Hierbij moet je nog wel een parkeerkaart aanschaffen à 10 euro. Dit kan online via de link op AZ.nl. Ook is het mogelijk de parkeerkaart bij aankomst te kopen, maar dan betaal je twee euro extra.

Omwisselen dient net als vorig jaar te gebeuren bij het AZ-stadion en wel tussen 19:00 en 19:15 uur. Wie met de combibus mee wil betaalt 30 euro (leden) of 35 euro (niet-leden SV). De bussen vertrekken waarschijnlijk ook rond een uur of zeven, afhankelijk van het aantal bussen.

ajax-AZ 0-3 018

 

Geplaatst op in Combibeleid Reageer