Arnhem verbiedt treinreizen

Waar Vitesse-AZ (dit keer keer op zondag 28 oktober om 16:30 uur) jarenlang zonder beperkingen te bezoeken was, waarschuwt Arnhem nu plotseling dat het ‘niet toegestaan is per trein naar Arnhem te reizen’. Navraag leert dat de reden hierachter is dat de stad ‘slechte ervaringen heeft met groepen supporters die met de trein reizen’ en dat er twee jaar geleden ‘een klein incident is geweest met AZ-supporters die met de trein reisden’. Daarom behoudt Arnhem zich nu het recht voor groepen supporters die met de trein reizen de toegang tot Arnhem en/of het stadion te ontzeggen.

Buiten deze beperking is er gelukkig niets veranderd is Arnhem.Parkeren kan bij het uitvak, maar is niet verplicht. Aangezien het hierdoor onmogelijk is te controleren of mensen met de auto of trein zijn gekomen is het dus ook best mogelijk om met de trein te komen, maar dan moet je je er dus wel bewust van zijn dat er mogelijk ‘gejaagd’ wordt. Reis dan dus in kleine groepen en trek niet de aandacht.

Kaarten voor het uitvak kosten 20 euro. In totaal zijn 1200 kaarten beschikbaar. Parkeren bij het uitvak is dus niet verplicht maar kan voor de prijs van 10 euro. Hiermee betaal je voor de kortste loopafstand tot het uitvak en ben je na de wedstrijd als eerste weg omdat je achter de supportersbussen aan mag en het eerste stukje zelfs nog politiebegeleiding krijgt. Dat is die tien euro natuurlijk dubbel en dwars waard. Verder hoef je niet bang te zijn voor ‘groepen Vitesse-supporters die, zeker bij een negatief resultaat voor Vitesse, nogal eens op zoek gaan naar supporters van de bezoekende club die elders parkeren’. Deze supporters kunnen waarschijnlijk rekenen op medewerking van de AZ-spelers die een negatief resultaat voor Vitesse zullen voorkomen, maar je weet het natuurlijk maar nooit.

Wie met de bus wil betaalt 25 euro (leden) of 30 euro (niet-leden SV). De kaartverkoop voor de bus loopt na woensdag 24 oktober alleen nog door als er nog vrije plekken zijn in de tot dan toe gereserveerde bussen. Om zeker te zijn van een buskaartje moet je er dus uiterlijk dinsdag 23 oktober bij zijn. De bussen vertrekken zondag 28 oktober om 13:00 uur vanaf het Victorie Stadion.

Het AZ-uitvak in Arnhem in augustus 2005. AZ won deze wedstrijd met 0-5

Geplaatst op in Combibeleid Reageer