3 jaar Supportersbeweging Victoria Alkmaar

Vandaag, 1 november 2012, bestaat Supportersbeweging Victoria Alkmaar drie jaar. We vieren onze verjaardag veelzeggend: eerst een gesprek bij de gemeente over een monument bij de Alkmaarderhout, daarna op weg naar Sneek om met ruim 300 man AZ te steunen in een bekerwedstrijd tegen een amateurclub. Het tekent Victoria; zowel aan de vergadertafel als in stadions overal in Nederland actief om AZ te steunen, clubcultuur te behouden en op te komen voor de rechten en belangen van AZ-supporters.

Sinds onze oprichting in november 2009 proberen we de fanatieke AZ-supporters te verenigen, een stem te geven en op allerlei manieren te vertegenwoordigen. Dankzij het vertrouwen dat jullie ons massaal hebben gegeven door lid te worden en acties te steunen hebben we op dit front al veel winst kunnen boeken. Het cynisme van enkele jaren geleden (‘dat lukt bij AZ toch nooit’) is grotendeels verdrongen, onder meer door massale én effectieve acties, bijvoorbeeld tegen de onterechte stadionverboden en met de massaal bezochte trainingen. Ook het nieuwe stadion begint na zes jaar steeds vertrouwder te worden. De sfeer is de laatste jaren sterk verbeterd, waarbij ook de Red White Fanatics natuurlijk een belangrijke rol spelen. Ook de opkomst van een nieuwe generatie fanatieke supporters – vooral zichtbaar bij de staande Ben-Side-acties, maar ook als lid van RWF en Victoria – draagt hieraan bij.

Op weg naar een grote, fanatieke en hechte Ben-Side

Met Victoria heeft de Ben-Side een supportersvereniging gekregen die de fanatieke AZ-supporters representeert. Dat daar behoefte aan is blijkt uit het feit dat Victoria er jaarlijks ruim 100 leden bij krijgt; een zeer constante aanwas van supporters van allerlei leeftijden, waarbij de laatste tijd ook steeds meer jonge supporters ons weten te vinden. Het begint bijna vanzelfsprekend te worden om als fanatieke AZ-supporter lid te worden van Victoria. Een prachtige ontwikkeling, want hoe meer supporters zich aansluiten hoe krachtiger onze stem én hoe hoger het budget voor allerlei acties!

Ondanks de vele verschillende groepen binnen de Ben-Side staat er steeds meer één groep fanatieke supporters. De afgelopen drie jaar hebben laten zien dat we ons kunnen organiseren, dat protesteren en opkomen voor je rechten en belangen zin heeft en dat we een belangrijke factor binnen de club vormen. Dat zelfbewustzijn is een tijdje weggeweest, maar is gelukkig op tijd hervonden. De naam Ben-Side wordt weer steeds vaker gebruikt, waarmee een oude en roemrijke naam weer duidelijk zichtbaar is op de tribunes en daarbuiten. Laten we hopen dat we op deze weg voort kunnen gaan. Victoria zal in ieder geval blijven strijden voor de standpunten die nog altijd actueel zijn. Sluit je aan, en maak van de Ben-Side een grote, hechte en fanatieke supportersgroep!

Je bent al voor tien euro per jaar lid van Victoria. Naast de directe voordelen die dit biedt, draag je ook bij aan een sterke en sfeervolle Ben-Side en een supportersvereniging die opkomt voor de belangen van de supporters. Nog steeds niet overtuigd? Een overzicht van de hoogtepunten en acties van drie jaar Supportersbeweging Victoria Alkmaar is te zien op onze website!

Sluit je aan, samen staan we sterk!

Geplaatst op in Nieuws Reageer