14 augustus onthulling monument Alkmaarderhout

Alweer ruim acht jaar geleden hebben wij, supporters van AZ, afscheid moeten nemen van ons geliefde stadion, de Alkmaarderhout. De plaats waar historie werd geschreven, waar successen werden behaald en waarvandaan menig gerenommeerde Europese topclub met de staart tussen de benen weer huiswaarts moest keren.

Na de sloop in 2006 verrezen op de plek van het stadion prachtige appartementengebouwen, maar in niets herinnert de plek nog aan dit roemruchte stadion. Zelfs de naam Sportlaan is verdwenen.

Daarom heeft Supportersbeweging Victoria Alkmaar het initiatief genomen om een blijvende herinnering te realiseren, opdat nooit vergeten wordt wat deze plek betekende voor Alkmaar ’54, AZ (‘67), de stad Alkmaar en het gehele betaald voetbal in Nederland.

Op de hoek van de voormalige Van der Ben-tribune en Molenaar-tribune, direct in het zicht voor iedereen die De Hout passeert, is een monument opgericht ter herinnering aan het stadion dat mooi was in al zijn bescheidenheid.

Op donderdag 14 augustus 2014, exact 60 jaar na de eerste wedstrijd in het betaald voetbal tussen Alkmaar ’54 en Venlo (3-0), wordt het monument om 13:30 uur officieel onthuld op de plaats van het voormalige stadion door dhr. Henk van der Sluis, de speler die 60 jaar geleden namens Alkmaar ’54 de aftrap nam én scoorde tegen Venlo en dhr. Jan Visser, AZ-historicus.

Iedereen is van harte welkom om hier bij aanwezig te zijn! Aansluitend is er gelegenheid om de opening van de tentoonstelling ‘Retteketet! AZ – 60 jaar betaald voetbal in Alkmaar’ in het Stedelijk Museum Alkmaar bij te wonen (vanaf 14:30 uur aan het Canadaplein). De opening is besloten, maar vanaf 15:15 uur is de tentoonstelling voor iedereen te bezoeken.

Alkmaarderhout!

Geplaatst op in Nieuws Reageer